May

İstanbul Diyanet Gençliğin düzenlemiş olduğu üç aşamalı bilgi yarışmasının ön eleme turu, Kartal İlçe gençlik koordinatörlüğünün uhdesinde gerçekleştirildi.   Diyanet gençlik yarışmasında  dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Müftümüz Mehmet Öztürk tarafından takdim edildi. İlçe genelinde katılan 58 öğrenci arasından ilk 4 okulumuz öğrencilerine aitti.

Dereceye giren öğrencilerin ödülleri İlçe Müftümüz Mehmet Öztürk tarafından öğrencilere verildi .

1.Nisanur Ulukaya      3000 TL

2.Beyza Arman           2500 TL

3.Elif Oruç                  2000 TL

4.Yağmur Yılmazer      1000 TL  ödül kazanmışlardır.

May

Dilimizin zenginlikleri etkinlikleri kapsamında Nisan ayı için Orhan Veli Kanık seçilmiştir. Şair tanıtılmış edebiyata katkıları hakkında bilgi verilmiştir.  Şairin "Anlatamıyorum" ve "Galata  Köprüsü"şiiri her sınıfta okunmuştur. Ana dilimiz Türkçeyi şiirlerinde sade, anlaşılır bir şekilde kullanan Orhan Veli'yi öğrencilerimiz çok sevmiş, şiirlerinden bazı mısraları ezberlemişlerdir.

Ayrıca 8/C sınıfından Muhlise Umarkhanova adlı öğrencimiz proje ödevi olarak eğlenceli ve ödüllü bir oyun hazırladı.Kutudan çekilen deyim veya atasözünün anlamını doğru tahmin eden öğrencilerin ağzı ödülle tatlandı.

Nis

Okulumuzun Kütüphane Kulübü öğrencileri çoğunluk olmak üzere gönüllü öğrencilerimizle Türkiye'nin en büyük kütüphanesi Rami Kütüphanesi'ne gezi düzenlenmiştir.

Nis

Yine coşkulu, yine çok mutlu bir bayram geçirdik. Okul bahçemizde gerçekleşen törende emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

Kartal İlçe Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde, Yüksel İlhan Alanyalı Fen Lisesi ev sahipliğinde, düzenlenen JMUN(Küçükler Model Birleşmiş Milletler Komitesi) Projesi 19-20 Nisan 2024 tarihinde düzenlenmiş olup, okulumuzdan 7 öğrencimiz de bu projeye katılım sağlamıştır.

Nis

Okulumuz İngilizce öğretmeni Çiğdem Uysal koordinatörlüğünde Ocak ayı itibariyle yürüttüğümüz uluslararası eTwinning projemizden çeşitli kareler

Nis

Temel Fikirlerden Temel Bilimlere Projesi işbirliğinde düzenlenen İmam Hatiplere Yönelik Bilim Olimpiyatlarında derece alan 8. sınıf öğrencilerimiz Amine Berra ÖZCAN ve Yüsra KOYANOĞLU'na ödülleri İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Mücahit YENTÜR tarafından takdim edildi.

Mrt

2. Geleneksel İftar Yemeğimiz; öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Mrt

Kartal Borsa İstanbul İmam Hatip Ortaokulu olarak 8. Sınıflarımızla birlikte Mevlana Camii İmam Hatibi Hasan Çakır Beyefendinin iftar ikramıyla oruçlarımızı açtık. Arkasından hepbirlikte cemaatle akşam yatsı ve teravih namazlarımızı eda ettik. Ramazan ayının coşkusunu öğrencilerimizle paylaşmak gençlerimize bu ayın kıymetını aşılamak en temel gayemız.

Mrt

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okulumuz 7. sınıf öğrencilerine yönelik, Eğitimci-Yazar Dr. Selim ÖZTÜRK tarafından "Türk'ün Özü, Arifin Sözü" isimli söyleşi gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuz Küçükler Kız Voleybol Takımı ilçe üçüncüsü olup bizleri gururlandırdı.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü sebebiyle okulumuzda anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan program, Çanakkale Zaferi'nin nasıl kazanıldığını anlatan sinevizyon gösterisi, Kur'an-ı Kerim tilaveti, öğrencilerimizin okuduğu şiir, yaptıkları oratoryo gösterisi ve okul koromuzun seslendirdiği türkülerle son buldu. Tören sonunda Okul Müdürümüz Aziz AKGÜN kapanış konuşması yaptı.

Mrt

"12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla okulumuzda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Müzik öğretmenimiz Ayşe SEMİZ'in yaptığı, günün anlam ve önemini belirten konuşma izleyenleri duygulandırdı. Öğrencilerimizin okuduğu "Akif'ten Şiirler" ve oynadıkları "Küfe" isimli piyes tam not aldı. Okul koromuzun seslendirdiği şarkılar ile tören son buldu.

Mrt

Kartal Borsa İstanbul İmam Hatip Ortaokulu Çedes etkinliklerimiz kapsamında düzenlediğimiz "MİKAİL OKUMUŞ ve OKUR YAZAR BULUŞMALARI" etkinliğimiz bugün gerçekleştirildi. Etkinliğimizde öncelikli olarak öğrencilerimize seminer veren yazarımız namazın psikolojik ve manevi faydalarından bahsetti.  Anlattığı kısa hikayelerle öğrencilere neden namaz kılmamız gerektiğinin önemini anlattı. Birkaç soru cevap yaptıktan meslek olarak yazar olmanın olumlu ve zorlu yanlarından bahsettikten sonra öğrencilerimizin aldığı kitapları da imzalayarak etkinliğimiz sonlandı. Öğrencilerimiz de hem bir yazarla tanışmış olmanın heyecanını tatmış oldular, hem de namaz kılmanın önemini bir kere daha farklı bir ağızdan dinlemiş oldular.

Mrt

Okulumuz 8. Sınıf öğrencilerine yönelik Profesyonel Eğitim Koçu Zeynep Merve SAYDAN tarafından "Motivasyonun Gücü ve Kaygı Problemi" konulu seminer verildi. Öğrencilerimize, kalan üç aylık süreçte LGS'ye nasıl  verimli çalışacakları, kendilerine uygun çalışma planınını nasıl hazırlayabilecekleri konusunda taktikler verildi. Seminer sonunda Okul Müdürümüz Sn. Aziz AKGÜN de ögrencilerimize kapanış konuşması yaptı.