Mrt

Okulumuz 8. Sınıf öğrencilerine yönelik Profesyonel Eğitim Koçu Zeynep Merve SAYDAN tarafından "Motivasyonun Gücü ve Kaygı Problemi" konulu seminer verildi. Öğrencilerimize, kalan üç aylık süreçte LGS'ye nasıl  verimli çalışacakları, kendilerine uygun çalışma planınını nasıl hazırlayabilecekleri konusunda taktikler verildi. Seminer sonunda Okul Müdürümüz Sn. Aziz AKGÜN de ögrencilerimize kapanış konuşması yaptı.

Şbt

Değerler Eğitimi ve Gezi Kulübünün düzenlediği gezi programı kapsamında, öğrencilerimizle Dolmabahçe Sarayı ve Yahya Efendi Dergahını ziyaret ettik. Rehber eşliğinde yapılan ziyaretimiz verimli ve dolu dolu geçti. Dolmabahçe Sarayı bizi zaman yolculuğuna çıkarırken Yahya Efendi Dergahının maneviyatı ile durulduk. Dualarla birlikte Kabir ziyaretlerimizi de yapıp okulumuza geri döndük.

Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz…

Şbt

Okulumuzda “Dilimizin Zenginlikleri Projesi" şubat ayı çalışmaları etkili bir şekilde devam etmektedir. Şubat ayında; “Anlat Bakalım", "Resimlerle Deyim Anlatımı ve Afiş Çalışmaları", "Deyimler Yarışması", "Deyimler Yoklaması" etkinlikleriyle beraber "Haftanın Hazinesi" pano çalışması yapılmıştır.

Mrt

Çedes ve Çevre Koruma Kulübü kapsamında düzenlenen plastik kapak kampanyasına okulumuz öğrencileri büyük ilgi gösterdiler. Toplanan kapaklar ile sağlanan gelir Gazzedeki kardeşlerimize bağışlanacaktır.

Ock

Okulumuz 8. sınıf LGS hazırlık grubu öğrencilerinin moral ve motivasyonlarını arttırmak için Bursa Gezisi düzenlenmiştir.

Mrt

Okulumuz konferans salonunda Berat Kandili Programı düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programımızda, öğrencilerimizin hazırlayıp sundukları oratoryo gösteri ve okul koromuzun seslendirdiği ilahiler büyük beğeni topladı.

Ock

Mübarek 3 ayların başlamasını ve Regaib Kandili programımızı bu yıl Mevlana Camii İmam Hatibi Hasan Çakır, Kartal İlçe Vaizemiz Şule Aka, Okul Müdürümüz Aziz Akgün'ün destekleriyle Çedes öğrencilerimiz ve Değerler Eğitimi Kulübümüzle beraber Mevlana Camii'nde gerçekleştirdik. Programda Kuran-ı Kerime geçen öğrencilerimize belgelerini ve hediye seccadelerimizi teslim ettik. Tüm 5. Sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen programda her bir öğrencimize de Kuran-ı Kerim hediye edildi. Çedes ekibindeki öğrencilerimiz def eşliğinde ilahiler söyledi, Kuran okudular ve dualar edildi. Camii imamımızın simit ayran ikramı sonrası programımız sona erdi.

Ock

Sözcük ve kavram zenginliği aynı zamanda düşünce zenginliğine işaret eder. İnsanın sözcük ve kavram yönünden zengin bir bilgi birikimine sahip olması, düşüncede de zengin olmasını sağlar. Öğrencilerimiz için söz varlığını en verimli şekilde artırmayı ve kullanmayı sağlayacak ortam ise okuldur.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak ta dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesi amacı doğrultusunda okulumuzda çalışmalar başlamıştır.

Ara

Geçtiğimiz hafta Mevlana Camii'nde öğlen namazı kılmak için düzenlediğimiz etkinliğimizde Mevlana Camii İmam Hatibi Sayın Hasan ÇAKIR beyefendi hutbesinde okudugu hadisi şerifi ezberleyen ilk 20 öğrencimize 100 ₺ harçlık sözü vermişti. Bugun okulumuzda düzenlediğimiz programımızda Müdürümüz Sayın Aziz AKGÜN'ün de katılımıyla öğrencilerimize hediyelerini teslim ettik.

Ara

Kartal Borsa İstanbul İmam Hatip Ortaokulu DEGERLER EĞİTİMİ KULÜBÜ olarak bu hafta 5E ve 7B sınıfımızla beraber Mevlana Camiinde Cuma Namazımızı kıldık. Öğrencilerimizle beraber hutbemıze amin dedik, cuma namazı kılmasını uygulamalı olarak öğrendik. Tesbihatlarımızı yapıp sevdiklerimize ve ümmete duamızı ettikten sonra okulumuza geri döndük.

Kas

Okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni düzenlendi. Saat 9'u 5 geçe siren sesi ile başlayan törenimiz, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Öğrencilerimizin günün anlam ve önemi ile ilgili konuşması ve okuduğu şiirlerden sonra, okul koromuzun söylediği "Atatürk'ün Sevdiği Türküler" ile programımız son buldu.

Kas

Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıldönümü coşkulu bir program ile icra edildi. Programımız Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan için canını feda eden bütün şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kas

24 Kasım 2023 Cuma günü saat 13.30'da konferans salonumuzda gerçekleştirilecek olan "Okuma Kültürü" seminerimize tüm velilierimiz davetlidir.

Kas

Okulumuz öğrencileri Büyük Çamlıca Camii, İslam Medeniyetleri Müzesi ve Hz. Yuşa Türbesi'ne ziyarette bulundular.