İSTANBUL / KARTAL - Kartal Borsa İstanbul İmam Hatip Ortaokulu

Ock

Kartal Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi'nde (Bilsem) görev yapan Matematik Öğretmeni Başak KÖK tarafından okulumuz öğretmenlerine, üstün yetenekli öğrencilerle ilgili seminer verildi.

Gayet bilgilendirici ve verimli geçen seminerimiz için Başak Kök'e teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzun sevilen başarılı öğrencileri eski okullarını ve öğretmenlerini unutmayıp ziyaretimize geldiler. Vefakar mezunlarımız, asla kopmayan bağlarıyla bizleri duygulandırdılar.

Ock

İslamiyet'in yayılışını hızlandıran ve Müslümanların büyük zaferiyle sonuçlanan Mekke'nin Fethinin gönüllerin fethine vesile olması dileğiyle, öğrencilerimizin hazırladığı programımız Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ardından öğrencilerimizin hazırladığı oratoryo ve okul koromuzun söylediği eserlerle büyük beğeni topladı.

Ock

Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile iş birliği içerisinde olan okulumuz Rehber Öğretmenleri Asuman TURHAN ve Sümeyye ZEYBEK tarafından kurumumuzda çalışan yardımcı personel, kantin görevlileri, servis şoförleri ve güvenlik görevlilerine "Öfke ve Stres Yönetimi" konulu seminer verildi.

Ock

Henüz bebekken buğday tarlasında çıkan yangında, vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Milletvekili Avukat Serkan BAYRAM'ın hayata tutunma mücadelesini ve milyonlara umut olma hikayesini anlatan "Buğday Tanesi" filmini, öğrencilerimiz öğretmenleri Şeyma Selver ŞİMŞEK ve Ayşe TORLAK eşliğinde Bülen Ecevit Kültür Merkezi'nde izlediler.

Ock

Okulumuzdan mezun olan ve şu anda Gedik Üniversitesi Psikoloji bölümünde okuyan Fatma Betül HIZARCI, öğrencilerimize hem "Psikoloji" bölümünü tanıttı, hem de LGS'ye yönelik motivasyon çalışması gerçekleştirdi.

Ara

İçişleri Bakanlığınca desteklenen "Ati'ye Yön Ver" projesi kapsamında, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonuna bağlı Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hakan USTA bir söyleşi gerçekleştirdi.

Ara

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İstanbul ili Kartal İlçesi Ortaokul Koordinatörlüğü tarafından, okulumuzdaki 5. 6. ve 7. Sınıf öğrencilerine anlatmak amacıyla gerçekleştirilen "Kitap Kurdu" okuma yarışması tanıtımı okulumuz konferans salonunda yapıldı ve yoğun ilgi gördü. TÜGVA Kartal temsilcisi Kitap Kurdu yarışmasını video eşliğinde sunum yaparak ve sorulan soruları da yanıtlayarak anlattı.

Ara

Arapça, 60 ülkede konuşulup 40 civarındaki ülkenin resmi dili olan ve aynı zamanda da dünyada en çok konuşulan 5. Uluslararası dil konumundadır. Birleşmiş Milletler tarafından 18 Aralık 1973 tarihinde Arapçanın resmi dil olarak ilanının yıl dönümü münasebetiyle UNESCO Yürütme Kurulu 8 Ekim 2012 tarihinde 18 Aralık tarihini 'Dünya Arapça Günü' olarak ilan etmiştir. Bu yıl dünya genelinde 11. kez kutlanacak olan Dünya Arapça Günü, kutsal kitabımız Kur'ân-ı Kerim'in dili olması nedeniyle biz Müslümanlar için ayrı bir önem arz etmektedir.

Ara

Kartal Belediyesi tarafından ortaokul öğrencilerimize Çevre Yüksek Mühendisi Lokman GÜVENÇ öncülüğünde "Sıfır Atık ve Çevre Kirliliği" eğitimi verilmiştir. Eğitimin ardından "Agustoyla Magusto" isimli çevre temalı tiyatro oyunu sergilenmiştir.

Ara

Okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Eda Bozkurt Yapa öncülüğünde 6-D ve 6-G sınıflarından öğrencilerimiz okulumuz konferans salonunda "Dünya'da Hayat mı Var?" isimli tiyatro oyunu sergilediler

Ara

01.12.2022 tarihinde okulumuzun Kütüphanecilik Kulübünün düzenlemiş olduğu "Okul Evimiz Kütüphane Vazgeçilmezimiz" sloganı ile okulumuzda bir kütüphane açılması için imza kampanyası başlatılmıştır.

Ara

Pazar sabahı 5.30'da okulun bahçesindeki buluşmayla başlayan gezimiz, Ayasofya'da kılınan sabah namazının ardından edilen dualarla devam etti. Topkapı Sarayı ve Türk İslam Eserleri Müzesi de gezildikten sonra öğrencilerimiz okullarına geri döndüler.

Ara

Okulumuz 7.sınıf öğrencileri Arapça dersinde, Kuran'ı Kerim'de adı geçen hurma ile ilgili ayetler ve hadislerden oluşan minik bir hediyeleşme etkinliği düzenlediler.

Kas

Okulumuz Sosyal Bilgiler öğretmeni Serkan KARADAĞ'ın öncülüğünde 5. sınıflarımız, çok zengin bir yemek ve mutfak kültürüne sahip olan ülkemizin değişik yörelerine ait yemeklerin sunumunu gerçekletirdi. Yedi bölgemize ait damak tatlarının sergilendiği şenlikte birbirinden leziz yemeklerin tarifi paylaşılarak bu tatlar gelecek kuşaklara aktarılmaya çalışıldı.